Selecteer een pagina

Onderzoek

Legionella is gevaarlijk

Ken uw plichten

Als eigenaar van een gebouw bent u verantwoordelijk voor gezond (drink)water in uw gebouw, zodat mensen hier veilig kunnen leven en verblijven. Zorgen om Legionella of wilt u preventief een inspectie laten uitvoeren? Wij geven het beste advies voor waterkwaliteit volgens de laatste wet- en regelgeving.

legionellapreventie en bestrijding
legionellavrij

Voorkom Legionella

Geef Legionella geen kans

Of uw gebouw nu wel of geen risicogebouw is, u wilt Legionella onder controle hebben. U wilt kunnen aantonen dat uw bedrijf er alles doet om Legionella te voorkomen en te bestrijden. Wij ondersteunen u daarbij met advies en het treffen van beheersmaatregelen. Uw gebouw legionellavrij?

legionellavrij

Onze services

Advies

Risicoanalyse

k

Beheersplan

Watermonsters

Digitaal dossier

Uitvoer

legionellavrij

Risicoanalyse

Risico analyse

U wilt weten welke knelpunten er zijn in uw gebouw. Wij brengen de risico’s voor u in kaart. Wordt er verbouwd of wordt een waterinstallatie aangepast? Let op: dan zal de risicoanalyse vaak opnieuw moeten worden uitgevoerd.

legionellavrij

Beheersplan

U wilt weten welke acties u moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw gebouw legionellavrij is. Denk aan het wekelijks spoelen van alle tappunten, het maandelijks meten van de temperatuur en het nemen van watermonsters. Is uw gebouw een risicogebouw? Dan moet dit zelfs verplicht twee keer per jaar worden gedaan.

legionellapreventie en bestrijding

“Door de goede service
is ons gebouw een veilige
plek waar mensen zich fijn
voelen."

legionellavrij

Wilt u ontzorgd worden?

10 procent van de tappunten in een gebouw wordt niet minstens één keer per week gebruikt, zoals wettelijk is voorgeschreven. Dit hoeft u niet zelf te doen. Hulp nodig? Onze collega’s voeren bovengenoemde maatregelen voor u uit. We houden dit bij in een online dossier, wat u altijd en overal kunt inzien.

legionellavrij

Brononderzoek

Bron onderzoek

Blijkt uit analyse van een watermonster dat er een te hoge concentratie legionellabacterie voorkomt in uw waterleidingsysteem? Met een brononderzoek zoeken wij de oorzaak van de normoverschrijding. Hierdoor kan het probleem bij de bron worden opgelost.

legionellapreventie en bestrijding
legionellavrij

Audit legionellapreventie

Audit legionella preventie

Ook al hebt u alles goed ingeregeld, dan nog kan er sprake zijn van Legionella in uw gebouw. Het is belangrijk dat u regelmatig de (veranderende) risico’s in kaart brengt en het beheersplan hierop tijdig aanpast.

legionellavrij

Vraag nu uw offerte aan!
Wij nemen binnen 24 uur contact
met u op. Spoed? Bel 088-8001500

Vragen over legionella?

Net als veilig water, is veilige lucht
belangrijk voor een gezond gebouw.
Hoe is de luchtkwaliteit in uw gebouw?
Lees meer over luchtonderzoek.

legionella.nl © 2022