Opnieuw legionella in Sportboulevard

Optisport, uitbater van de Sportboulevard, heeft woensdag bericht gekregen van een laboratorium dat er in een aantal onderzochte watermonsters van het leidingwater in het sportcomplex sporen van legionella zijn aangetroffen. Het gaat om de minst gevaarlijke soort van de bacterie.

Naar aanleiding van de vondst zijn alle procedures in gang gezet die volgens het legionellabeheersplan gevolgd moeten worden. De douches in de Sportboulevard zijn direct buiten gebruik gesteld. In overleg met VROM-inspectie zijn er woensdag op een aantal plaatsen in de douches legionellafilters geplaatst, waardoor er in elk geval op korte termijn een aantal douches in het sportcomplex veilig gebruikt kan worden door de gasten.

Nadat alle werkzaamheden aan het leidingsysteem zijn afgerond zal uit monsters moeten blijken of de maatregelen voldoende effect hebben gehad. Indien dit het geval is, mogen alle douches weer gebruikt worden. Totdat uit dit monster is gebleken dat alle douches weer veilig zijn, zal een beperkt aantal douches met legionellafilters gebruikt kunnen worden.Bron Dord Centraal